Parròquia de Sant Bartomeu

Any Sant de la Misericòrdia

De la homilia del Papa Francesc a la Basílica Vaticana,  el divendres 13 de març, en la celebració de la Penitència (Ritu per a la reconciliació de molts penitents amb confessió i absolució individual).

… « Estimats germans i germanes, sovint sobre com l’Església pugui fer més evident la seva missió de ser testimoni de la misericòrdia. És un camí que comença amb la conversió espiritual; i aquest camí l’hem de fer. Per això he decidit de convocar un Jubileu extraordinari que posi al seu centre la misericòrdia de Déu. Serà un Any Sant de la Misericòrdia. El volem viure a la llum de la paraula del Senyor : « Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare » (Lc 6,36). I això, especialment per els confessors! Tanta misericòrdia!

Aquest Any Sant començarà en la pròxima solemnitat de la Immaculada Concepció i s’acabarà el 20 de novembre de 2016, Diumenge de Nostre Senyor Jesucrist, Rei de l’Univers i rostre vivent de la misericòrdia del Pare. Confio la seva organització al Consell Pontifici per a la promoció de la Nova Evangelització, perquè pugui animar-lo com una nova etapa del camí de l’Església en la seva missió de portat a tota persona l’Evangeli de la misericòrdia. Estic convençut que tota l’Església, que té tanta necessitat de rebre la misericòrdia, perquè som pecadors, podrà trobar en aquest Jubileu l’alegria de redescobrir i fer fecunda la misericòrdia de Déu, amb la qual tots estem cridats a donar consolació a tot home i a tota dona del nostre temps. No oblidem que Déu ho perdona tot, i perdona sempre. No ens cansem de demanar perdó. Confiem des d’ara aquest Any a la Mare de la Misericòrdia, perquè giri el seu esguard cap a nosaltres i vetlli sobre el nostre camí : el nostre camí penitencial, el nostre camí amb el cor obert durant tot un any, per rebre la indulgència de Déu, per rebre la misericòrdia de Déu. »

Tagged on: ,