Parròquia de Sant Bartomeu

Aplec de Pasqua a l’Ermita

2015pasqua

Amb una bona part de la gent de Roda i també d’altres indrets, propers i no tant, vinguts per participar a l’Aplec de Pasqua a l’Ermita de la Mare de Déu de Berà, i en un ambient molt agradable, hem celebrat com tots els anys el Dilluns de Pasqua, l’Aplec de 2015.

Si de bon matí semblava que el temps es presentava rúfol i tapat i més aviat amb ganes de fer la guitza, ja abans de començar l’Eucaristia, el sol començava a estripar la nuvolada i ja es veia brillar enllà sobre Creixell. Amb la Missa de dos quarts d’onze començà l’Aplec portant la felicitació pasqual del poble cristià a la Mare del Crucificat ara Gloriós i causa de la nostra festa. No cal dir que li cantarem amb tot el cor el “Regina coeli” i, evidentment els Goigs, complint amb la veneració de l’estimada imatge. Més endavant, ja durant la ballada a l’exterior de la plaça, introduir-se a l’ermita, era certament un oasi de calma i de serenor acompanyat pel fons de la festa popular.

Acabat, ja seguí sense dilació i sense cansament la primera part de les sardanes a la plaça superior, vora l’ermita, fins a l’hora de “la fideuada” de tots a la plaça inferior; ja ben dinats i enrossits pel sol que ja comença a picar, seguí fins a la seva conclusió el ja veterà 26è Aplec de Sardanes a l’Ermita de la Mare de Déu de Berà.

Amb l’agraïment a les dues Cobles i als responsables de cuinar un bon dinar digne d’aquells finals de les imaginatives batalles de l’Astèrix. I, evidentment, amb el millor desig d’una bona i santa Pasqua per a tothom.

Tagged on: , ,