Parròquia de Sant Bartomeu

Sou benvinguts, busqueu i trobareu, endavant!

Benvinguts els qui us atureu en aquesta pàgina d’informació parroquial. Amb ella es pretén satisfer les necessitats de contactar amb les nostres festes parroquials. Hi trobareu els nostres horaris, activitats, serveis, avisos, derivacions a altres webs i els contactes necessaris per a una establir una relació més immediata i concreta.

Des de l’ermita de Berà, a peu de mar, fins al poble de Roda, a la falda de la muntanya, i, conservant entre un i altre indret, el conegut Arc de Berà de l’època de l’emperador August, hi vivim unes 7000 persones, si fa no fa, i, per als catòlics rodencs, els nostres punts de referència son, primerament, la Parròquia de Sant Bartomeu, al nucli antic de la població, després, l’església de Sant Llorenç, que fa extensiva la presència parroquial a les zones de descans i lleure vora el mar, i, finalment, l’ermita de la Mare de Déu de Berà, tradicional punt referent de festa popular i familiar i de turisme estiuenc.

Les nostres festes majors són :

• per a la població de Roda de Berà, la de Sant Bartomeu, apòstol, el 24 d’agost, la festa major d’estiu i, una mica més endavant, la del Santíssim Ecce Homo, el segon diumenge d’octubre, la festa major petita;

• per a l’ermita, el dia gran és l’Aplec de Pasqua florida, l’endemà de Pasqua de resurrecció, on des de fa ja més de 25 anys, hi ha una tradicional ballada de sardanes; també hi anem per la Mare de Déu de setembre (dia de les marededéus trobades), el dia 8 de setembre si aquell any s’escau en diumenge o, cas que no sigui així (molt més sovint), el primer diumenge de setembre.

• la festa de Sant Llorenç, al 10 d’agost, és finalment la diada de l’església a la zona marítima, que a l’estiu està en plena època vacacional.

Volem que trobeu sempre les portes obertes. Això és, també, el que vol ser aquest portal informatiu. Tot i que aquest terrer és una zona de pas entre el Camp de Tarragona i el Penedès (el travessen tres vies de ferrocarril i dues carreteres de les més intensament transitades) ens plauen els qui s’aturen i ens visiten. Si ets d’ells voldríem que a la parròquia de Roda t’hi trobessis com a casa i ens plaurà que vulguis  afegir-te a les seves festes i celebracions. Que aquest portal t’ajudi a fer-ho.

Com és habitual en pàgines com aquesta hi trobareu la informació, els horaris, les adreces i les orientacions que conformen la vida parroquial. No tingueu cap recança d’advertir el que creieu que correspon de millorar i d’indicar els buits i llacunes que us sembla que hi ha. A mida que el temps faci de les seves i es produeixin variacions, aquestes substituiran les informacions que corresponguin. Gràcies per la vostra benvolença.

Benvinguts a la parròquia!

Tagged on: ,