Parròquia de Sant Bartomeu

02-04-2018 | Aplec de Pasqua

Quina no és l’ermita que el dilluns de Pasqua “florida” no s’ompli de vida amb l’aplec popular de tots els qui han decidit anar-hi a menjar la mona? A la població de Roda els records d’aquesta festa són per a molts records entranyables, d’èpoques del passat llunyà de la joventut, de quan s’hi baixava en carro amb tota la família, de les primeres escalfors del sol primaveral. Com en anys passat ho hem fet també enguany aplegant-nos-hi en bon nombre.

La Mare de Déu engalanada amb la Rosa donada per les puntaires de Roda de Berà

La Missa del dilluns de Pasqua celebrada sota la protecció de la Mare de Déu de Berà, ha tingut un moment entranyable cap al final, abans del cant dels Goigs. El grup de dones puntaires de Roda, amb ganes d’aportar la seva participació a les festes del tricentenari de l’Ermita, confeccionà una molt bonica i celebrada rosa que tothom podia adquirir per lluir-la al trau o al pit. Molts dels presents a l’aplec la lluïen amb satisfacció i amb goig; però qui millor la llueix és la imatge de la Mare de Déu, a qui, amb una rosa única i més significativa encara, obsequiaren i li posaren a la mà el mateix grup de puntaires abans que, com és habitual, tothom pugés al cambril per expressar-li la seva devoció. Amb la imposició de la rosa i amb el cant dels goigs començà l’Aplec de Pasqua, seguint a continuació la resta dels actes programats per a l’ocasió.

Aquesta fou la última sardana del matí amb els balladors més estrenus. Molts dels presents ja començaven a traslladar-se cap a les taules parades a la plaça de baix per a preparar el dinar i les “mones” de Pasqua.

Des de fa ja 29 anys, el so de la Cobla convidant a ballar sardanes i a la conversa amable amb els amics de tota la vida o amb els coneguts que per casualitat també s’hi han fet presents, genera un augment de l’alegria de la trobada coŀlectiva. Així s’ha fet també enguany, escampant a tots els participants la celebració del Tricentenari. Al portal WEB de l’Ajuntament de la població s’hi fa la crònica del 29è Aplec Sardanista amb molt de detall i amb imatges diverses de totes les activitats fetes. Encanteu-vos-hi !

Tagged on: ,