Parròquia de Sant Bartomeu

Trobada Arxiprestal 2015

Anunci

El proper dia 12 d’abril, Diumenge II de Pasqua, l’arxiprestat del Tarragonès-Llevant, de l’Arquebisbat de Tarragona, convoca, com des de fa uns anys ja és habitual, una trobada festiva de les comunitats parroquials que el composen, per gaudir del goig de trobar-se celebrant a Crist ressuscitat.

Serà a la tarda, començant a les 17 hores amb la benvinguda als reunits al Casal “Les Monges” de Roda de Berà; seguirà una presentació de la reflexió que actualment està fent l’Església sobre el tema de la família i de la seva problemàtica (com veureu, es decidí més endavant, parlar de l’anunci de l’evangeli seguint el pensament del Papa Francesc), i, finalment, la celebració de les Vespres del diumenge a l’Església parroquial de Sant Bartomeu. Hi esperem una bona participació.

Formen el nostre Arxiprestat les següents parròquies:

  • Sant Pere de Torredembarra i Sant Joan Baptista de Clarà.
  • El Sant Salvador d’els Pallaresos, Sant Pere de Perafort i Sant Sebastià de Puigdelfí.
  • Sant Martí d’Altafulla i Santa Maria Magdalena de la Nou de Gaià.
  • Santa Margarida de la Riera de Gaià, Santa Maria de Salomó i Sant Miquel Arcàngel de Vespella.
  • Sant Joan Baptista d’el Catllar Sant Roc de l’Argilaga i Santa Maria de la Secuita.
  • Sant Jaume de Creixell i Santa Maria de la Pobla de Montornès.
  • Sant Bartomeu de Roda de Berà.

Crònica amable de la Trobada

Com ja estava programat, el diumenge de la vuitada de Pasqua, a la tarda del dia 12 d’aquest mes d’abril, el conjunt de les parròquies de l’Arxiprestat del Tarragonès llevant, tinguérem la anual Trobada arxiprestal, a la nostra parròquia de Roda. Sense incidents d’arribada remarcables (sembla que tothom coneixia ja el camí), tots els participants anàrem concentrant-nos al Centre cultural « Les Monges » de Roda de Berà, la parròquia acollidora. Ens hi reunírem ben bé una vuitantena de persones.

2015TrobArx#1Després de la mitja hora reservada per a la concentració i les salutacions o reconeixences passarem a l’interior de la sala de conferències del mateix centre cultural per donar inici al programa previst. Començant amb un cant pasqual per marcar l’inici i el sentit pasqual de la trobada, seguiren unes paraules de salutació de l’arxiprest, Mn. Xavier, unes altres de benvinguda a la població per part del Sr. Batlle i una presentació més aviat històrica de la parròquia de Sant Bartomeu per part meva. Així, donarem pròpiament pas a Mn. Jordi Vila Borràs, de la Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca, que ens exposà alguns punts del pensament evangelitzador del Papa Francesc extrets i comentats de la seva Carta Apostòlica « El Goig de l’Evangeli ». Per una tarda del diumenge de Pasqua en que a l’Eucaristia del matí havíem llegit a l’Evangeli l’enviament de Jesús als seus deixebles a ser-li testimonis, era un bon complement a participar-hi des de la vida de cadascun de nosaltres en les nostres respectives parròquies.

Acabat aquest temps de reflexió ben positiu, i xano-xano i sense presses, ens traslladarem cap a la parròquia, només a uns 300 metres o una mica més, a la plaça de l’església, per tal de donar pas a la segona part de la Trobada pasqual : la pregària de Vespres.

2015TrobArx#2Més o menys a les set de la tarda, amb una participació cantada de tots els presents i acompanyant els nostres cants amb els tocs d’orgue de Mn. Jaume d’Altafulla, celebrarem a Crist ressuscitat amb els salms 109, 113A i el càntic de l’Apocalipsi i sobretot amb el cant de Maria amb què culmina la pregària vespertina de l’Església. El perfum de l’encens feia ressaltar amb la participació dels sentits en aquesta lloança vespertina. Mn. Joaquim Fortuny, el vicari general ens portà la salutació de l’Arquebisbe. D’aquesta manera, al tombant de la nit, tots cantàvem a la « llum que resplendeix en la foscor i que aquesta no ha pogut ofegar. » (cf. Jn 1,5).

Com a cloenda de la trobada i, per donar a tots la possibilitat de compartir un temps de festa com aquell, tots fórem convidats a tornar novament cap al Centre cultural « Les Monges », aquesta vegada a la sala del mig, per compartir unes pastes i una mica de beguda. Fou una bona forma de dir-nos l’adéu i de tornar-nos-en cap a les nostres parròquies amb la pau de Crist i l’alegria dels germans.

Ah, és clar, als de Roda ens quedà la feina de recollir, endreçar, i deixar a punt les coses per als altres que ho hagin de fer servir. Però això es fa ben a gust després d’una tarda ben viscuda i esplèndida. Gràcies a tots.